29 Kasım 2015 Pazar

GARANTİLİ PARTiKÜL İPTALİ 0533 667 35 88 ANKARA SERVİSİ

DPF İptali

Teori olarak çok faydalı ve işlevsel bir fikir olmasına karşın maalesef DPF sık olarak tıkanmakta ve aracın bloke olmasına neden olmaktadır. Sıklıkla kısa mesafeli araç kullananlarda DPF nin temiz kalması için gerekli uzun mesafe yol kat etmediginden, çıkan gazı tekrar kazandırma işlevini gerçekleştiremez dolayısıyla da kendi kendine temizligini yapamaz. Bazı DPF lerin tamir masrafları yaklasık 1400 pound civarında olup sürücüye oldukça ağır bir yük getirmektedir. Bu durumlarda, kanun gereği egzoz testlerinden geçemedigi için çogunlukla ya tamamen sökülerek devre dışı bırakılması ya da ECU nun ilgili kısmı programlanarak sistem kontrolü dışına atılması / silinmesi islemleri yapılır. İşte bu işlemlere DPF iptali yada DPF silinmesi denir. Viezu bünyesindeki eşsiz uygulama ve teknoloji kullanıcılara DPF sökmeden yazılım/tuning marifetiyle programlanarak sistem kontrolü dışına atılması / silinmesi kolaylığını sunmaktadır.

DPF Nedir?

Dizel Partikül Filtre dizel yakıtlı araçların egzoz gazı içindeki zararlı atık ve partiküllerin atılması için dizayn edilen bir parçadır. Temel olarak dizel atıktaki gözle görülmez boyutlarda olan parçacıkların filtre tarafından yakalanması esasına dayanır. ECU tarafından program dahilinde işlev gören DPF belli işlemlerle içerideki partikülleri yeniden değerlendirerek iyice yakarak zararsız hale getirip egzozdan salınımını sağlar.
Partikül Filtresi Arıza Lambası

Dizel partikül filtresi problemleri günümüz yeni nesil, hacimli hacimsiz pek çok motorda çekiş düşüklüğü, performans kaybı,
kalitesiz sürüş dinamiği ve motor koruması olarak kendini göstermektedir.

Dizel partükül filtresinin ana amacı hava kirliğinin azaltılmasıdır. Fakat günümüzde 100000 km üzerindeki dizel araçlarda
sıklıkla, çeşitli sebeplerden ötürü(kalitesiz mazot, sıcak iklimde zorlanarak çalışma, etc.) DPF tıkanmaktadır. Tıkanan filtre
genellikle temizlenmekte ve temizlenen filtre tekrar çok cabuk bir sürede tıkanmaktadır.

Kesin çözümlerden birisi ise yeni filtre ile değiştirmektir, fakat sıfır partikül filtresi maliyetli olup, tekrar tıkanacaktır.

Partikül Filtresi Arıza Lambası

Kesin çözüm bu filtrenin iptalidir. Firmamız filrenizin eksoz sisteminden iptali, regenerasyon (regeneration) işleminin bloke edilmesi ve motor korumasının kaldırılmasını profesyonel olarak çözümlendirmektedir.

Sonuç olarak sizlere daha fazla tork artışı, bununla birlikte gelen yakıt tasarrufu ve regenerasyon işlemi olmaksızın daha güvenli sürüş olanağını sunuyoruz.

Dizel motorunuzun gerçek gücünü açığa çıkartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder